ISKRA U PEPELU
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

SABA TAHIR odrasla je u Mohave pustinji u Kaliforniji, gde je radila u motelu svoje porodice. Sa sedamnaest godina napustila je pustinju i nekoliko godina kasnije diplomirala na prestižnom UCLA u Kaliforniji. Svoj prvi roman Iskra u pepelu počela je da piše dok je radila kao urednik u čuvenom Vašington Post-u. Iskra u pepelu je do sada objavljena u preko dvadeset zemalja. Saba trenutno živi u San Francisku sa porodicom. >>>

ISKRA U PEPELU

Oblast: YA Fantastika
ISBN: 978-86-10-01440-2
Format: 145x205
br. str.: 336
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 799,00 DIN
Na sajtu: 639,00 DIN
Ušteda: 160,00 DIN

Ti si iskra u pepelu. Žarićeš i palićeš, pustošićeš i uništavaćeš. 

Ne možeš to da promeniš. 
Ne možeš to ni da zaustaviš.

U vreme strahovlade Marcijalskog carstva, sveta izgrađenog po uzoru na antički Rim i satkanog od brutalnosti, živi mlada Laja sa starijim bratom, bakom i dekom. Ona ima samo jedno pravilo: Nikada ne prkosi Carstvu, jer pobuna znači smrt. Ali kada joj brata proglase izdajnikom i uhapse ga, Laja će morati da se infiltrira u samo srce Carstva – ozloglašenu Vojnu akademiju na Crnoj steni – i izbori se sa svojim najvećim strahom ne bi li mu spasla život.

Tamo upoznaje Eliju, najboljeg vojnika Akademije, koji se potajno protivi svemu što ta institucija zastupa. Elija žudi da se oslobodi tiranije koju će biti primoran da uspostavlja kada završi obuku i postane maska, smrtonosni vojnik čija je svrha da seje smrt i pustoš u ime Carstva.

Laja i Elija sreću se slučajno, a zbližava ih mržnja koju oboje osećaju prema okrutnom režimu. U napetoj borbi za pravo da sami ispišu svoju sudbinu, ubrzo će otkriti da su povezani mnogo dublje nego što su isprva pretpostavljali i da bi njihovi postupci mogli promeniti budućnost čitavog Carstva...

Iskra u pepelu savršen je spoj Igara gladi i Igre prestola sa primesama Romea i Julije. 
– Holivud riporter

Bookwarm92
Odlična knjiga! Da li ćete prevoditi i ostale delove? :)
SamuraiSx
jedna fantastična knjiga koja se čita na jednom dahu pogotovo uz muziku grupe KALAFINA (toplo preporučujem za potpunost dozivljaja)!! ozivljava davne svetove, legende, kraljevstva, karavane, bitke, magiju, natprirodno, istoriju, znanja i emocije. Ispričana na vrlo zanimljiv i kvalitetan način kroz 2 glavna lika koji zive u različitim ali u isto vreme sličnim svetovima. Bliska čitaocu jer stvara atmosferu gde se vrlo brzo zamišlja čitava priča i njeni likovi-događaji. Taktično ali glatko vodi čitaoca kroz svet ove knjge koji je setan ali vrlo brutalan i uskovitlan jakim posebnim ali u isto vreme i krhkim likovima. Laka ali duboka, odiše duhom vremena i tim svetom fantazije koji je na neki način realnost naših strahova, nadanja, grešaka, agonije i zelja. Emocije su super prikazane a likovi imaju svoje razloge i razvoj u priči (nema nasumičnih i glupavih poteza koje katkad pisac ne proceni ili nabaca da bi popunio prazan prostor). Što se tiče romantičnog dela vrlo suptilno elegantno ali strastveno je odrađen sa nepozurivanjem što je Sabaa odradila sa ukusom i setno. Jer ljubav je razumevanje pre svega ali i uteha i snaga a ne samo gorki list ili provod kako se to danas zbog neiskustva i neznanja pokazuje, a oni koji prozive tezak zivot znaju da cene i traze ljubav na pravi način bez zurbe. Sama priča uvlači svojom prirodnošću brzinom i realnošću u njen tok. Ceo taj sistem je jedna velika metafora u isto vreme na današnjicu i ljude zaključane u svojim ubeđenjima, nametnutim pravilima i zivotom koji je mozda pogrešan ali retko ko postavlja pitanja na to, dok drugi od takvog sistema stradaju. Sistemi vrednosti koji se postavljaju uvek treba da se preispitaju i da se poštuju drugi a ne da se sve povinava jednom kalupu.. Knjiga je u svakom slučaju jedna prava bomba za ljubitelje fantazije koja je realnost puna legendi! p.s. totalno, muzika koja uliva u svet ove knjige u jednom dahu je muzika vokalne zenske grupe Kalafina. čitajte ovu knjigu uz ovu muziku i nećete se pokajati :) Nadam se da ćete uzivati kao što sam i ja, i moji ukućani koji su poludeli za knjigom takođe kada sam im je 'recenzirala'.
Sara Lazić
Ova knjiga me je ostavila bez daha! Željno iščekujem nastavak.
Dodajte svoj komentar