Young Adult | DA LI STE ČULI ZA YA VULKAN?
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
petak, 14. jul 2017.
DA LI STE ČULI ZA YA VULKAN?

Ponekad je tako teško držati jezik za zubima. Naš poduhvat smo tako dugo i brižljivo planirali i pripremali da smo već počeli da verujemo da nikada neće ugledati svetlost dana. Čekali smo pravo vreme i da se sve kockice slože. To vreme je najzad stiglo.

Neopisivo smo uzbuđeni da vam predstavimo Young Adult Vulkan, koji će obuhvatati naslove iz oblasti fantastike i savremene romane.

Zašto toliko volimo YA žanr?

Zato što je u pitanju pitko štivo. Radnja je zgusnuta, emotivno intenzivna i brže se odvija, a poglavlja su kraća. Bilo da smo opterećeni učenjem ili poslom, ili prosto želimo da se ušuškamo uz knjigu na kišni dan, ponekad je veća uživancija odmoriti mozak uz YA knjigu nego uz neku zahtevnu prozu.

Zato što su za svakoga. U svetu je YA odavno izgubio epitet žanra koji je namenjen isključivo tinejdžerima i osobama u ranim dvadesetim godinama. Najbolje u vezi sa ovim knjigama jeste to što svako može da se poistoveti sa njima, jer su glavni junaci u godinama koje smo svi prošli (ili jedva čekamo da ih dostignemo). Uostalom, kako ne voleti tinejdžere? Emotivno nestabilni, strastveni, zbunjeni, uplašeni. Tako mnogo toga osećaju i otvoreniji su od odraslih – idealni da kroz njih proživimo katarzu.

Zato što jedinostavno nema maštovitijih priča. Tačka.

Sad se već možda pitate šta smo to pripremili za vas?

YA Vulkan vam predstavljamo sa tri nove knjige, ali obavezno pogledajte i stare naslove koje ste možda propustiti i očekujte još mnogo lepih iznenađenja.

 

Osvetnica, S. Dž. Kinkejd

Nemeza je dijabolik. Iako izgleda kao ljudsko biće, stvorena je tako da ne zna za saosećanje i dobrotu. Nemilosrdni i okrutni, dijabolici su modifikovani da se vežu za samo jednu osobu, da je štite po svako cenu i postanu strah i trepet njenih neprijatelja.

Dok se pobuna krčka, jedno od najsmrtonosnijih oružja galaksije naći će se u središtu opasnosti i u sebi otkriti nešto jače od ubistvene sile, nešto što je verovala da nema – ljudskost.


Sa ocenom 4,2 na Amazonu i 4,07 na Gudridzu, ova naučnofantastična knjiga je gotovo univerzalno slavljena među formalnim i neformalnim kritičarima i čitaocima. Detaljno izmaštan svet, oštroumne političke intrige, duboke veze koje ljudi mogu ostvariti jedni sa drugima i jedna krajnje nesvakidašnja romansa samo su deo tema kojima se bavi ovaj ambiciozni roman.
San za dvoje, Lusi Kiting


Otkako zna za sebe, Alis je sanjala Maksa. Zajedno su putovali svetom i ludo se i beznadežno zaljubili. Maks je dečko iz njenih snova – i isključivo iz njenih snova. Zato što on zapravo ne postoji.

Međutim, kada Alis ušeta u učionicu prvog dana u novoj školi, on je ispred nje. Ali kada se zaljubite u snovima, može li stvarnost ikada biti dovoljno dobra?


Ova priča je pre svega izuzetno originalna i potpuno nekonvencionalna – čikamo vas da nađete sličnu! U osnovi lepršava i mladalačka romansa, San za dvoje se bavi i mnogo dubljim temama pronalaženja sebe i prevazilaženjem nesigurnosti, večitim pitanjem očekivanja naspram stvarnosti, ali i zamršenim porodičnim odnosima, bilo da je u pitanju krvno srodstvo ili osobe koje smo sami izabarali da nam to budu.
Cvet, Elizabet Kraft i Šej Olsen

Oduvek sam želela: Da budem najbolji đak u razredu. Da baka bude ponosna na mene.

Majka i sestra su bile opsednute momcima i ljubavlju. Toliko opsednute da su prestale da razmišljaju o svojoj budućnosti, o onome što su one želele. Na kraju su sve izgubile.

Nikada neću dopustiti dečku da mi odvuče pažnju. To sam obećala baki.

Ali to je bilo pre nego što se sve promenilo. To je bilo pre njega. I sada više ne znam šta želim.


Ko može da kaže da ni u jednom trenutku života nije sanjao da bude jedina i prava ljubav svoje omiljene muzičke zvezde? Ako vi možete, postavlja se pitanje u čemu vam je prošao pubertet. Šta se desi kada vas ljubav ščepa na prepad, dok ste vi zauzeti ispunjavanjem sasvim drugačijih ciljeva? Da li je razum zaista jedini ispravni sudija ili čovek samo srcem dobro vidi? Ovo je romansa koju ćete od prve do poslednje strane čitati s leptirićima od stomaka do grla.