Vulkan izdavaštvo | MATEO STRUKUL DOBITNIK PRESTIŽNE KNJŽEVNE NAG
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
14. oktobar 2017.
MATEO STRUKUL DOBITNIK PRESTIŽNE KNJŽEVNE NAGRADE!
Veličanstven istorijski serijal o najpoznatijoj i najvećoj porodici u Firenci, po kojem je snimljena i hit serija, a Mateo Strukul je dobitnik prestižne književne nagrade Bancarella za knjigu Dinastija Mediči: U ime porodice.


O knjizi:
Ubistva, intrige, zavere.
Krvavi put do vlasti jedne od najmoćnijih porodica u istoriji. 

Firenca, 1429. godine. Nakon smrti Đovanija de Medičija, trgovca i bankara, njegovi sinovi Kozimo i Lorenco naći će se na čelu autentičnog finansijskog carstva, da zajedno upravljaju porodicom i bogatstvom. Otac im je u amanet ostavio da se u političkim borbama ponašaju trezveno, da žive umereno, ali da budu odlučni kada je potrebno. Ipak, njegova poslednja želja neće biti u potpunosti ispunjena, jer je i sam za života stekao moćne neprijatelje. Među njima je najopasniji lukavi i krvoločni Rinaldo Albici, koji ima samo jedan cilj: da preuzme primat u Firenci, po svaku cenu. 

Vešto balansirajući između beskrupuloznih spletki i ljubavi prema umetnosti i kulturi, braća će steći i veliku političku moć. Četiri godine kasnije, pošto je uspeo da preživi čitav niz zavera, kugu i sukobe sa drugim gradovima, Kozimo će završiti u zatočeništvu, dok mu smrtna kazna visi nad glavom.


MATEO STRUKUL
 je italijanski pisac i scenarista, pravnik sa diplomom iz oblasti evropskog ugovornog prava. Njegovi romani objavljeni su u 20 zemalja, a poznat je i kao autor stripova. Umetnički je direktor nekoliko međunarodnih književnih festivala i piše za rubriku kulture za Il Venerdi di Rebubblica. Živi na relaciji Padova–Berlin, zajedno sa suprugom Silvijom.