Vulkan izdavaštvo | PROMOCIJE KNJIGE ČETIRI LUDILA!
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
20. februar 2018.
PROMOCIJE KNJIGE ČETIRI LUDILA!

Roman Miloša Latinovića Četiri ludila u izdanju Vulkan izdavaštva biće promovisan u nekoliko gradova Srbije, tokom februara i marta meseca 2018. godine.

Ljuditelji knjige imaće prilike da se sretnu sa piscem romana koji je bio u užem izboru za NIN-ovu nagradu, te da čuju kritičke osvrte na Latinovićevu literaturu u Novom Sadu (21. februar), Sremskoj Mitrovici (27. februar), Bogatiću (28. februar), Kruševcu (7. mart) i Šapcu (14. mart 2018. godine). Sve promocije, kao i susreti autora i publike biće održane u bibliotekama ovih gradova osim u Kruševcu, gde će promocija biti upriličena u Legatu Milića od Mačve. 

Latinovićev roman tokom proleća biće promovisan i u Valjevu, Titelu, Kikindi, Krupnju, Negotinu, te u Herceg Novom i Tivtu o čemu ćemo vas naknadno obavestiti!

O knjizi:
Ovo je priča o umetničkim ozarenjima, ali i životnim usudima. Umetnost je velika pozornica na kojoj se kreću junaci koji uloge ne biraju, nego ih dobijaju. Izgubljeni u sopstvenim postojanjima, oni dopuštaju snovima da ih vode verujući da jedino tako mogu otkriti sopstveni identitet.

Priređujući Šekspirovog Kralja Lira na sceni Dvorskog nacionalnog teatra u Minhenu, glavni junak ove priče, Joca Savić – srpski umetnik nepravedno zanemaren na našim prostorima – podseća nas na sveprožimajuću prirodu umetnosti i njenu suštinu koja leži u neiscrpnoj raznolikosti tumačenja iste priče. Paradoksalan spoj stvarnosti i umetnosti odgovara spoju ljudske ništavnosti i neograničene ljudske mogućnosti. Upravo u tom paradoksalnom spoju počiva kosmička dimenzija ljudskog postojanja.

MILOŠ LATINOVIĆ
(1963, Kikinda) autor je šest zbirki priča, pet romana, dve knjige eseja, desetak dramskih tekstova, više od sto književnih priloga. Knjiga Priče vetrova prevedena je na rumunski i nemački jezik; brojni prozni tekstovi su mu prevedeni na engleski, mađarski, slovenački, slovački i makedonski. Žiri Društva književnika Vojvodine proglasio je roman Dželat u raju za knjigu 2008. godine u Vojvodini. Za poetsko-proznu zbirku Zvezde i ostrva, Latinović je dobio nagradu „Stevan Pešić“ 2012. godine.