Vulkan izdavaštvo | "Veliki rat" na engleskom i francuskom
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
25. mart 2015.
"Veliki rat" na engleskom i francuskom
Višestruko nagrađivana knjiga, Veliki rat, Aleksandra Gatalice prevedena je na engleski i francuski jezik.

Knjiga koja je u Srbiji doživela izvanredan uspeh sada osvaja i čitalačku publiku širom sveta. Jedan od najtiražnijih autora u našoj zemlji dobija odlične kritike i u inostranstvu za roman o najvećem istorijskom preokretu na početku dvadesetog veka.

VELIKI RAT Aleksandar Gatalica

Veliki rat je epski velik, a savremen roman o najvećem istorijskom preokretu na početku dvadesetog veka. Nije to samo portret izvanredno mnogo ljudskih sudbina, već ubedljiva slika sloma velike nade u srećnu budućnost čovečanstva. Usred tog potresnog događaja nižu se neodoljive epizode o nečemu što je i stvarno i neverovatno, i izmišljeno i proživljeno, trijumfuju ljudska osećanja i senka pobede ostavlja svoj trag.

Prateći sudbine preko sedamdeset junaka, na svim zaraćenim stranama, Gatalica je oblikovao pobednike i poražene, generale i operske pevače, vojnike i špijune, male, obične ljude uspevajući da obuhvati čitavu epohu. Ima u ovoj knjizi nesvakidašnje ambicije, tužnih i veselih sudbina, primera neviđenog, ali i sasvim uzaludnog heroizma.

Veliki rat nijednog trenutka ne postaje istorijska hronika jer se od dokumenta razvija do neverovatnih otkrića gradeći jaku, upečatljivu priču pravog romana i velikog umetničkog dela.