Vulkan izdavaštvo | KNJIŽARA NA ALJASCI!
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
7. decembar 2017.
KNJIŽARA NA ALJASCI!

Ideja za knjižarom na Aljasci proizilazi it toga kada su tri pisca ustanovila da im je potreban prostor koji bi bio mesto za okupljanje svih pisaca i umetnika na Aljasci.

Osnivači su svoju ideju predstavili krajem 2012.  godine, lokalnom izdavaču koji je shvatio da u Ankoridžu (Anchorage) ne postoje nezavisne knjižare kojima je fokus na novim knjigama, pa je realizacija mogla da počne, tako da sada posle više od 5 godina sa ponosom mogu da kažu da će otvaranje ovakve knjižare biti u januaru, 2018. godine.

Planirano je da The Writer's Block knjižara i kafić bude otvorena od sedam časova ujutro do ponoći i to šest dana u nedelji, dok bi ponedeljkom bila zatvorena. U sklopu knjižare postojaće kafić i restoran, kako bi vaš ugođaj bio potpun. Takođe, planirani su događaji vezani za književnost, muziku i umetnost, tako da otvaranjem ove knjižare na Aljasci, novi vlasnici su otvorili prostor pesnicima, plesačima, muzičarima, umetnicima, slikarima i naravno pre svega piscima.  Pored svega ovoga, planirano je i da se organizuju potpisivanja knjiga, izložbe, čitanja uživo, kao i nastupi plesača kako bi se zabavila cela zajednica.

Knjižara, ali i umetnički prostor. 
Kafić, ali i pivnica i vinski bar. 
Mesto za čitanje, ali i za pesmu, izgovorenu reč, performanse. 
Mesto za čitanje, ali i za pisanje, povezivanje, razmišljanje.

 

Izvor