Vulkan izdavaštvo | Roman Krivac autorke Lize Balantajn ušao je u
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
20. januar 2014.
Roman Krivac autorke Lize Balantajn ušao je u uži izbor za prestižnu nagradu Edgar!

Roman Krivac autorke Lize Balantajn ušao je u uži izbor za prestižnu nagradu Edgar, nagradu koju dodeljuje organizacija Mystery Writers of America, koju čine pisci detektivskih i kriminalističkih romana. Nagrada koja nosi ime Edgar Allan Poea, biće dodeljena za najbolja dela u oblasti misterije koja su objavljena u 2013. godini.

O knjizi
Advokat Danijel Hanter godinama brani izgubljene slučajeve, ali brižljivo čuva emotivnu distancu od svojih klijenata. Međutim, život mu se menja kada ga pozovu da brani jedanaestogodišnjeg Sebastijana, optuženog da je ubio dečaka na jednom igralištu u Londonu. Iako svi dokazi upućuju na njega – krv na odeći i svedočenje slučajnog prolaznika, Sebastijan poriče zločin.
Naizgled jednostavan slučaj pokazaće se kao neverovatno komplikovan, a porota će se suočiti sa nezamislivo teškim zadatkom donošenja odluke o nevinosti ili krivici jednog dečaka. Ali čak i kada presuda bude doneta, to nije kraj...
Da li će Danijelovo poistovećivanje sa detetom kojem se sudi za ubistvo dovesti u pitanje sve u šta je ikada verovao? I da li će zbog svoje opsednutosti Sebastijanom izgubiti sve ono što je teško stekao?