Vulkan izdavaštvo | PRESTIŽNA NAGRADA ZA KNJIGU „PRIČE ZA LAKU NO
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
9. maj 2018.
PRESTIŽNA NAGRADA ZA KNJIGU „PRIČE ZA LAKU NOĆ ZA MALE BUNTOVNICE“!

Knjiga Good Night Stories for Rebel Girls, odnosno Priče za laku noć za male buntovnice osvojila je prestižnu nagradu i proglašena je međunarodnom knjigom godine (The ABIA International Book of the Year).

PRIČE ZA LAKU NOĆ ZA MALE BUNTOVNICE maštovite su i inspirativne priče, napisane u stilu bajki, o 100 hrabrih ŽENA – buntovnica – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promenile tok istorije i nadahnule svet. One su književnice, slikarke, pevačice, političarke, aktivistkinje, carice, naučnice… iz svih krajeva sveta. Svakoj je posvećena jedna strana i portret koji savršeno odražava duh prikazane junakinje. Život mnogih od njih nije bio bajka, ali su svojom predanošću i hrabrošću savladale sve izazove i pokazale da ne postoje snovi koji se ne mogu ostvariti. Ovu raskošnu knjigu ilustrovalo je čak 60 umetnica iz svih krajeva sveta, što je čini nesvakidašnjim i potpuno jedinstvenim projektom!


ELENA FAVILI 
je nagrađivana novinarka i preduzetnica u oblasti medija. Radila je za časopise Kolors, Maksvinis, RAI, Il post i La republika, a rukovodila je i digitalnim stanicama vesti s obe strane Atlantika. Magistar je lepih umetnosti iz oblasti semiotike na Bolonjskom univerzitetu (Italija) i studirala je digitalno novinarstvo na Berkliju. Sa Frančeskom Kavalo je 2011. godine stvorila prvi ajped-časopis za decu, Timbuktu magazin. Osnivač je i direktor Timbuktu labsa.Priče za laku noć za male buntovnice je njena peta knjiga za decu.

FRANČESKA KAVALO je već objavljivana književnica i nagrađivani pozorišni režiser. Magistar je lepih umetnosti iz oblasti pozorišne režije u Školi dramskih umetnosti Paolo Grasi u Milanu (Italija). Kao strastveni dru­štveni inovator, Frančeska je osnivač Internacionalnog festivala održive mašte u južnoj Italiji. Udružila se sa Elenom Favili 2011. godine i osnovale su Timbuktu labs, gde radi kao kreativni direktor. Priče za laku noć za male buntovnice je njena sedma knjiga za decu. Elena i Frančeska žive u Veneciji (u Kaliforniji).