Vulkan izdavaštvo | Serijska adaptacija knjige Tajna devet soba!
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
26. januar 2015.
Serijska adaptacija knjige Tajna devet soba!

Nakon velikog interesovanja za televizijsku adaptaciju knjige Tajna devet soba (The Miniaturist) autorke Džesi Berton, prava za adaptaciju knjige u seriju dobila je kompanija Company Pictures iz Londona.

Tajna devet soba je jedna od najtraženijih knjiga na Sajmu knjiga 2013. u Londonu kao i na Sajmu knjiga 2014. u Beogradu čija su prava prodata u 32 zemlje. Roman je doživeo vrtoglavi rast od trenutka objavljivanja i veoma brzo je zauzeo mesto na svetskim top listama. Knjiga Tajna devet soba je dobila prestižne nagrade za Debitantski roman godine i nagradu za Knjigu godine koju dodeljuje National Book Awards, na godišnjoj dodeli književnih nagrada u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovaj književni fenomen je prodat u preko 100.000 primeraka u tvrdom povezu i 80.000 primeraka u broš povezu samo u Velikoj Britaniji.

Company Pictures će uraditi adaptaciju romana Tajna devet soba u visokobudžetnu televizijsku seriju na kojoj će raditi i sama autorka Džesi Berton.

TAJNA DEVET SOBA Džesi Berton

Godina 1686. Amsterdam je grad obasut sjajem i bogatstvom, u kojem život teče po strogim pravilima. Mlada Nela Ortman stoji na pragu velelepne kuće u najbogatijem kvartu grada, spremna da započne bračni život.

U novom domu sačekaće je nimalo topla dobrodošlica, ali i suprugov veličanstveni svadbeni poklon: minijaturna replika njihove kuće. Da bi je opremila, Nela angažuje zagonetnu minijaturistkinju čije uverljive kreacije oplemenjuju i verno oslikavaju njihov živopisni porodični život. Međutim, obuzeta tajanstvenim svetom svoje nove porodice, Nela ne primećuje talas opasnosti koji se silovito približava i preti da je povuče na dno…

U društvu gde je zlato svemoćno božanstvo, biti različit pretnja je svima. Bez izuzetka. Samo jedna žena može da zaviri u decenijama čuvane tajne ugledne porodice, ali da li će uspeti da se sa njima izbori?