Vulkan izdavaštvo | SUŠA IZABRANA ZA KNJIGU GODINE!
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
15. mart 2017.
SUŠA IZABRANA ZA KNJIGU GODINE!

Knjiga Suša, autorke Džejn Harper, izabrana je za knjigu godine na The Indie Book Awards 2017.

Ovo je priča o federalnom agentu Aronu Folku koji se vraća u svoj rodni grad prvi put nakon nekoliko decenija odsustva samo kako bi odao poslednju počast svom najboljem prijatelju iz detinjstva Luku i njegovoj porodici. Pre dvadeset godina, Folk je bio osumnjičen za ubistvo jedne devojke, ali mu je Luk dao čvrst alibi i sačuvao ga od zatvora.

Ris Viderspun i Bruno Papandre iz Pacifik standarda već su kupili filmska prava za ovaj naslov, a knjiga će biti prevedena na čak 22 jezika. The Indie Book nagrada po prvi put je dodeljena 2008. godine i proslavlja najbolje australijske spisatelje izabrane od strane Australijskih nezavisnih izdavača. Knjiga godine bira se od strane pobednika iz svake individualne kategorije, a Suša je odnela pobedu u debitantskoj kategoriji, kao i nagradu za knjigu godine.

Džejn Harper već trinaest godina radi kao novinarka, u Australiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Živi u Melburnu i trenutno piše za Herald san. Džejn je rođena u Engleskoj, ali se 2008. godine preselila u Australiju. Dobtinica je nagrade za književnost Victorian Premier.