Vulkan izdavaštvo | PROMOCIJA KNJIGE „ČETIRI LUDILA“!
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
12. septembar 2017.
PROMOCIJA KNJIGE „ČETIRI LUDILA“!

Pozivamo vas na promociju knjige Četiri ludila nagrađivanog autorMiloša Latinovića u petak, 15. septembra 2017. godine u 12.00 časova, u knjižari Vulkan Sremska.

Specijalni gost: Vesna Dedić, bestseler autorka.

Svi zainteresovani imaće prilike da porazgovaraju sa Latinovićem i saznaju šta ga je inspirisalo da napiše ovaj roman, kao i da im autor potpiše njihov primerak knjige.


O knjizi

Ovo je priča o umetničkim ozarenjima, ali i životnim usudima. Umetnost je velika pozornica na kojoj se kreću junaci koji uloge ne biraju, nego ih dobijaju. Izgubljeni u sopstvenim postojanjima, oni dopuštaju snovima da ih vode verujući da jedino tako mogu otkriti sopstveni identitet.

Priređujući Šekspirovog Kralja Lira na sceni Dvorskog nacionalnog teatra u Minhenu, glavni junak ove priče, Joca Savić – srpski umetnik nepravedno zanemaren na našim prostorima – podseća nas na sveprožimajuću prirodu umetnosti i njenu suštinu koja leži u neiscrpnoj raznolikosti tumačenja iste priče. Paradoksalan spoj stvarnosti i umetnosti odgovara spoju ljudske ništavnosti i neograničene ljudske mogućnosti. Upravo u tom paradoksalnom spoju počiva kosmička dimenzija ljudskog postojanja.

MILOŠ LATINOVIĆ (1963, Kikinda) autor je šest zbirki priča, šest romana, dve knjige eseja, desetak dramskih tekstova, više od sto književnih priloga. Knjiga Priče vetrova prevedena je na rumunski i nemački jezik; brojni prozni tekstovi su mu prevedeni na engleski, mađarski, slovenački, slovački i makedonski. Žiri Društva književnika Vojvodine proglasio je roman Dželat u raju za knjigu 2008. godine u Vojvodini. Za poetsko-proznu zbirku Zvezde i ostrva, Latinović je dobio nagradu „Stevan Pešić“ 2012, a za roman Sto dana kiše dobio je  Vitalovu nagradu za 2013. godinu.